Over ons

De zoektocht naar een oplossing voor de achterblijvende conditie van ons paard Ubbo D en huisvestingsuitdagingen van onze paarden bracht ons in contact met de principes van Paddock Paradise en Equi Habitat. Daarnaast ontstond na gezinsuitbreiding de wens de jonge kinderen op avontuurlijke, veilige en educatieve wijze te betrekken bij de verzorging van de dieren en spelenderwijs meer te interesseren in het buitenleven dan de verleidende beeldschermen.

Wij hebben het geluk gehad en uiteraard ontzettend hard gewerkt om in januari 2021 de prachtige locatie gelegen aan Hulder 10 te Vierlingsbeek te bemachtigen. Het plezier dat de kinderen daar al snel met (nieuwe) vriendjes en vriendinnetjes beleefde maakte dat wij ons geluk wilde delen. En dat bleek heel eenvoudig, door kennis te delen via (social) media, door een thuis te bieden aan een paard van een dorpsgenoot, door gft afval van buurtgenoten in te zamelen en compost en paardenmest ter beschikking te stellen of door de basisschoolleerlingen uit te nodigen om spelenderwijs te komen leren over onze dieren en gewassen.

Janneke Langen

Ik ben een ondernemende moeder van 3 kinderen en eigenaresse van een heerlijke kudde (6 paarden en pony’s) en een fantastische locatie in Noord-Brabant.

Samen met mijn man Fabian en de kinderen werk ik er graag en geniet ik enorm van deze fijne plek die volop in ontwikkeling blijft. En wij niet alleen, want vanuit mijn passie voor procesoptimalisaties vind ik het geweldig om verbetermogelijkheden te blijven analyseren, testen en ontwikkelen en de resultaten met andere te delen.
Met mijn eerste bedrijf Pointwood Group B.V. deel ik mijn kennis en ervaring, op het gebied van logistieke processen en de bedrijfssoftware van Microsoft, middels praktijkopleiding en praktisch toepasbaar advies met productie- en logistieke organisaties. En vanuit onze thuislocatie deel ik samen met Fabian op laagdrempelige praktische wijze onze kennis en ervaring met betrekking tot aanleg en onderhoud van een echte gezonde paardenweide. Dit doen wij sinds kort onder de vlag van ons nieuwe bedrijf “De Avonturentuin”.

De jarenlange zoektocht naar een oplossing voor de achterblijvende conditie van ons paard Ubbo D, en de huisvestingsuitdagingen van het houden van onze paarden op de natte kleigrond, bracht ons in contact met de principes van Paddock Paradise en Equi Habitat. Maar dergelijke concepten sloten nooit helemaal goed aan. Door de jaren heen probeerde wij veel verschillende ondergronden om modder tegen te gaan en veel manieren om mest te verwerken. Ook testen wij veel slowfeeders, kruidenmengsels en verrijking in de paddock en weide. Al de vergaarde kennis en ervaring brengen wij nu samen in onze avontuurlijke en gezonde (suikerarme, structuurrijke en zeer diverse) paardenweide op Hulder 10 in Vierlingsbeek (Noord-Brabant).

En weet je wat leuk is, iedereen mag meedoen!


"Het is leuk om te blijven leren, proberen en ontwikkelen en mijn kennis en geluk te delen met velen. Kennis is pas van waarde als je het deelt!"

Plan een adviesgesprek
Fabian de Jager  - Equihabitat Hulder 10

Fabian de Jager

Ik ben de trotse vader van Solana en Sayenna. Overdag werk ik veelal op de heftruck als allround warehouse medewerker in een fantastisch team bij Marel in Boxmeer.

Nadat ik Janneke leerde kennen in de zomer van 2022 raakte ik geïnspireerd door de wijze waarop zij alleen met haar kinderen zorg droeg voor het landgoed en de dieren. Ik zag hoe ze vol energie na een lange dag werken een overall en klompen aanschoot om voor de dieren te zorgen en zich inzette haar droom voor haar kinderen te verwezenlijken. Het werkte aanstekelijk en nu denk en werk ik er met veel plezier aan mee. Samen maken we er een nog fijnere plek van voor het hele gezin en alle dieren. 

“Samen kom je verder!"

Mijn grote favoriet is ons minivarkentje Lola. Luidt knorrend verwelkomt zij mij elke keer wanneer in de tuin in loop. Wanneer ik de resten uit de kantine van Marel en Restaurant De Vier Linden verdeel over de dieren heeft Lola natuurlijk een streepje voor.

Ik vind het fantastisch om met hergebruik van materialen producten te maken voor onze dieren en bezoekers. Het is een fijne bezigheid en duurzaam bovendien. Wil jij ook met een klein budget je tuin of dierverblijf maken en aankleden, kijk dan bij de workshop aanleg en verrijkingsmethoden.

Bekijk de workshops
Onze kinderen en inspiratie  - Equihabitat Hulder 10

De kids

Voor en door deze boevenbende is het idee van een avonturentuin ontstaan. Leren, ontdekken, bewegen in de natuur. Keer op keer op avontuur in de tuin, dat was wat Janneke haar kinderen gunde. Samen met haar kinderen werd bedacht en getest wat nodig was om van de tuin een avonturentuin te maken.

Zo werd een sprookjespad aangelegd, werd een omgevallen boom een klimtoestel, kwamen er weitjes om opgevangen dieren te huisvesten en werden paadjes en een boomhut in het struikgewas aangelegd. Meer en meer konden zij klimmen en klauteren en met vriendjes en vriendinnetjes op avontuur. Ook voor de kinderen was het maken van een ontwerp en het uitzoeken van toestellen voor De Avonturentuin een waar avontuur. Vol trots nemen zij iedereen mee op avontuur en maken zij na schooltijd de poort open, zodat andere kinderen ook kunnen komen spelen.

"Bij ons thuis hoef je je nooit te vervelen"

Bekijk de Avonturentuin