Gratis online masterclass

Breng de natuur terug in jouw paardenleefgebied en jouw paard!

Kijk snel verder voor de data en thema's

Direct inschrijven
 • Leer over de basisbehoefte van je paard

  Ik leer je over de basisbehoefte van een paard en hoe je door hier gehoor aan te geven je je paard gezond houdt.

  Als je niet alle basisbehoeften kent of er nog niet aan voldoet krijg je geen veroordeling, maar een oplossing!

 • En hoe een gezonde paardenweide hier aan bijdraagt

  Ik leer je wat een gezonde paardenweide is en hoe deze en de wijze waarop je de weide gebruikt bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van je paarden.

 • Over moddermanagement en ongewenste planten

  Je krijgt praktische tips over het voorkomen van modder en ongewenste planten. Want beiden kun je beter voorkomen dan genezen, dat bespaard je veel tijd en zorgen.

 • Ook met een klein budget

  Ook met een beperkt budget, of beter gezegd juist voor paardenhouders met een beperkt budget, is kruidenrijk grasland een goede oplossing.

 • Ook met sportpaarden

  Juist voor sportpaarden die topprestaties moeten (gaan) leveren is de biodiversiteit van een kruidenrijk grasland en dito hooi erg waardevol. En ik vertel je graag waarom en hoe je dat aanpakt.

 • Keep it simpel

  En laten we het vooral niet moeilijker maken dan het is. De natuur is voor mij altijd een voorbeeld als het gaat om zelfherstellend- en zelfregulerend vermogen. Als we de natuur een klein handje helpen gaat het nog sneller. Ik leg je uit hoe!

Met mijn gratis masterclass kun jij ook leren hoe je direct kunt starten met het omschakelen naar een natuurinclusieve huisvesting en een gezonde paardenweide

En zorg je dat jouw huisvesting en weide(n) bijdragen aan de basisbehoefte en dus de gezondheid van jouw paarden.

Juist ook voor paarden en pony's met gezondheidsklachten of welke sportprestaties moeten leveren!

Ja, ik ga deze kennis écht zomaar gratis weggeven…

Waarom? Naar schatting zijn er 400.000 tot 450.000 paarden in Nederland. Dit zou betekenen dat wij paardenhouders in theorie gezamenlijk 400.000 tot 450.000 hectare weiland zouden moeten bezitten, vanuit de stelregel dat je 1 paard per hectare kunt houden. Maar niets is minder waar!

We houden meer paarden op kleinere percelen en ooit zijn we paarden op stal gaan zetten om de weide te sparen en het voor ons zelf makkelijker te maken.

Maar uiteindelijk worden we stalknecht van onszelf, zijn we uren bezig en vele euro's lichter om de stal en die beperkte weide bruikbaar te houden. En dan heb ik het nog niet over de kosten en zorgen om allerlei kwaaltjes te voorkomen of genezen. Ontzettend zonde en totaal niet nodig! Door de natuur terug te brengen in je weide en paard bespaar je veel tijd, kosten en zorgen en kan jij weer gaan genieten van die droom om je eigen paard te houden. Én daar wil ik je graag bij helpen!

Meld mij aan
Paard op wedstrijd ruim 15 jaar geleden

Nog even voorstellen...

Ik ben Janneke Langen, jouw paardenweide adviseur. Moeder van 3 avontuurlijke kinderen en samen met mijn man bezitten wij een prachtig perceel en zeer diverse kudde.

Met jarenlange praktijkervaring ondersteund door talloze opleidingen en cursussen en een groot netwerk aan specialisten werd ik de specialist op het gebied van bodem, modder en een gezonde paardenweide.

In eerste instantie zocht ik naar oplossingen voor mijn eigen "problemen" en uitdagingen. Maar vanaf het moment dat ik in Vierlingsbeek al mijn kennis en ervaring samenbracht in een Avonturentuin voor mijn kinderen en mijn paarden, bleek mijn kennis pas echt van waarde toen ik ging delen!

Sindsdien hielp ik talloze mensen en paarden aan praktisch toepasbare oplossingen!

Oplossingen met een gezonde bodem als basis...