Het traject dat zorgt voor een natuurinclusieve gezonde omgeving voor jouw paard

Bodem, Modder en Paardenweide specialist

Janneke Langen (1985) is #1 specialist op het gebied van gezonde paardenweide en bodemgezondheid en al 25+ jaar vol toewijding bezig met natuurlijke processen en natuurherstel. Ze staat bekend als de ‘bodem, modder en paardenweide specialist’ en niet voor niets. Naast haar bachelor in Animal Health and Husbandry en talloze cursussen en aanvullende opleidingen onderzocht zij zelf diverse oplossingen voor een gezonde bodem, paardenweide en moddermanagement. Zij hielp al honderden ondernemers, professionals en particulieren om succesvol een gezonde paardenweide te ontwikkelen, modder het hoofd te bieden en praktische oplossingen te integreren in een goed vormgegeven weide dat het paard fysiek en mentaal gezond houdt en bijdraagt aan natuurherstel.

Een unieke benadering

Met een unieke benadering om paarden te integreren in het landschap en bij te dragen aan natuurherstel helpt Janneke bedrijven, ondernemers en particulieren. Zo zorgt zij ervoor dat veel paarden zonder zorgen 24/7 in vrijheid, moddervrij buiten kunnen verblijven met onbeperkt gezond ruwvoer ter beschikking. Ze doet dit samen met haar toegewijde team en kundige partners.

In de media & op podia

Janneke Langen is een prominente aanwezigheid in de media en op podia, als expert op het gebied van bodemgezondheid, bodembewerking, moddermanagement en suikerarme en structuurrijke dus (bio)diverse paardenweides. Haar inzichten en ervaring dragen bij aan het versterken van bedrijven, verbeteren van paardenwelzijn en natuurherstel in een wereld met grote (klimaat)uitdagingen.

 • Grasdag

  Als spreker op het grasevent deelt zij veel innovatieve ideeën en kennis over grasland en een gezonde paardenweide?

 • Dag van het oudere paard

  Bij Paardenkamp in Soest sprak zij samen met Miranda de Vries van D-tails over het nut en de noodzaak van suikerarme en structuurrijke diverse voeding. Maar ook over hoe je een weide kunt beheren zonder een weide te beheren!!

 • Equiday Zuid

  Tijdens Equiday Zuid geeft Janneke een Demonstratie m.b.t. gezonde paardenweide zoals deze nooit eerder op een paardenevement werd gegeven!

 • Horse Event

  Op Horse Event weet zij bezoekers van het evenement en andere standhouders wakker te schudden. Hoe gezond zijn onze paardenweiden en huisvestingssystemen nu eigenlijk?

Een selectie van recente publicaties