Gestart met opleiding tot Adviseur Paardenweide

❤️🍀Adviseur paardenweide🍀❤️

Hoewel ik al jaren kennis vergaar en deel over gezonde bodem, grasland, management, deed ik dat nog niet bedrijfsmatig. Nu Horse&Habitat haar deuren sluit opent dat een deur voor ons. Omdat wij bedrijfsmatig een groter bereik verwachten en dus meer mensen, paarden en vierkante meters natuur kunnen helpen, want dat was en blijft ons doel!

Wij hebben "het geluk" gehad voor tal van uitdagingen te komen staan, waardoor wij onze kennis moesten bijspijkeren om tot de best passende oplossingen te komen. De jarenlange kennis en ervaring brengen wij zelf dagelijks in de praktijk en delen wij onder ons motto "geluk kun je delen".

Eerst even voorstellen 🤭

❤️Zoals de meesten van jullie al weten ben ik een ondernemende moeder van 3 kinderen en eigenaresse van een heerlijke kudde (o.a. paarden, pony’s, varkentjes en schapen) en een fantastische locatie in Noord-Brabant.

🤝🏼Samen met mijn man Fabian en de kinderen werk ik graag van onze fijne plek en geniet ik er enorm van dat oonze natuurinclusieve tuin vol dieren volop in ontwikkeling blijft. De kids leren, bewegen en bewonderen elke dag ongedwongen en vol enthousiasme in de natuur. Dat is in deze tijd toch uniek en ontzettend waardevol. 

🍀En dat niet alleen!

⚙️Want vanuit mijn passie voor procesoptimalisaties vind ik het geweldig om verbetermogelijkheden te blijven analyseren, testen en ontwikkelen en de resultaten met andere te delen. Die passie is flink aangewakkerd tijdens mijn opleiding aan de HAS en heeft zich door de jaren meer en meer en heel breed ontwikkeld.

👩🏼‍🏫 Met mijn eerste bedrijf Pointwood Group B.V. deel ik mijn kennis en ervaring, op het gebied van logistieke processen en de bedrijfssoftware van Microsoft. Dat doe ik middels praktijkopleiding en advies voor productie- en logistieke organisaties.

👩🏼‍🌾 En vanuit onze thuislocatie deel ik samen met Fabian op laagdrempelige praktische wijze onze kennis en ervaring met betrekking tot aanleg en onderhoud van een natuur-inclusief paardenleefgebied. Dit doen wij sinds kort onder de vlag van ons nieuwe bedrijf “De Avonturentuin”.

🐴 De jarenlange zoektocht naar een oplossing voor de achterblijvende conditie van ons paard Ubbo D, en de huisvestingsuitdagingen met het houden van onze paarden op de natte kleigrond, bracht ons in contact met de principes van Paddock Paradise en Equi Habitat. Wij hadden niet de ruimte of de middelen om met kranen en shovels een compleet terrein om te gooien om vervolgens een Paddock Paradise als uit een brochure aan te leggen. Wij moesten het doen met wat er voor handen of van naturen al was. En daar wordt je creatief van kan ik je zeggen. Achteraf is dat een enorm geluk geweest, want daardoor hebben we heel veel kennis en ervaring opgedaan.

🧩 Door de jaren heen probeerde wij veel verschillende ondergronden om modder tegen te gaan en veel manieren om mest op te slaan en te verwerken. Ook testen wij veel slowfeeders, kruidenmengsels en verrijking in de paddock en weide. Het was vaak een flinke puzzel.

❤️🤝🏼🍀⚙️👩🏼‍🏫👩🏼‍🌾🐴🧩
Al de vergaarde kennis en ervaring brengen wij nu samen in ons perceel aan Hulder 10 in Vierlingsbeek (Noord-Brabant).
En nee nog steeds niet ineens met grote machines om een ideaalbeeld (voor anderen) te schetsen. Maar juist door dicht bij de natuur te blijven, het echte verhaal te tonen. En vooral door van de natuur te leren, ermee samen te werken en te laten zien dat een natuurinclusieve leefomgeving voor mens en dier door iedereen (met elke perceelomvang of budget) te realiseren is.

👩‍👦Om jong en oud te inspireren en informeren hebben wij een deel van ons perceel omgetoverd tot Avonturentuin. Doorgaans is deze vier dagen per week vrij toegankelijk (donderdag t/m zondag). In De Avonturentuin leidt het wandelpad je langs leefgebieden van onze en wilde dieren, over natuurlijke speeltoestellen en door een pluktuin met bloemen en vruchten. Wij geven workshops om ontwikkeling en onderhoud te bekostigen en zo de natuur te herstellen en behouden met en voor onze kinderen en dieren, maar ook voor de natuur en onze bezoekers.

Het is leuk om te blijven leren, proberen en ontwikkelen en mijn kennis en geluk te delen met velen. “Kennis is pas van waarde als je het deelt”!

⭐️ Toen Harmke aankondigde te stoppen met haar Horse&Habitat. En dus met een unieke aanbod aan diensten en producten in onze sector klom ik direct in de pen. Die kennis en ervaring van haar is immers te waardevol voor de sector om verloren te laten gaan.
Een gezonde bodem als basis voor moddermanagement, een kruidenrijk grasland en gezond ruwvoer, daar geloven wij beiden in.

👩🏼‍🌾 Vol trots kan ik zeggen dat ik één van de opvolgers ben. Als toekomstig Adviseur Paardenweide starte ik dit weekend met de opleiding. Een feest der herkenning en verdieping. Zo trots dat wij het vertrouwen van Harmke hebben gekregen als opvolger. Zoveel zelfs dat zij heeft ingestemd dat wij haar online cursussen ter inspiratie mochten gebruiken voor extra diepgang in onze workshops. Je kunt bij ons inmiddels dus al terecht voor:
🍀 Het steken van bodemmonsters.
🍀 Bodemverbetering- en weidebeheeradvies op maat.
🍀 Ontwerp en optimalisatie natuurinclusief leefgebied voor jou en je dieren.
🍀 Workshops voor alle facetten van een natuurinclusief (paarden)leefgebied en het maken van verrijkingselementen door jong en oud (o.a. vogelhuisjes, bijenhotels, wilgenvlechten).
🍀 Online leeromgeving waarin naar wens een enkele workshop of ons complete naslagwerk aan kennis en ervaring beschikbaar wordt gesteld. (Video’s, instructies en kennisdocumenten).
🍀 Webshop met benodigdheden voor dier en erf.
🍀 Pauze of overnachtingsplek voor o.a. deelnemers van het ruiter- en mennetwerk dat wij samen met Gemeente Land van Cuijk en Visit Brabant hebben uitgezet in en om het prachtige Maasheggen landschap.

Wees welkom op Hulder 10 in Vierlingsbeek
“Geluk kun je delen”

Warme groet,
Janneke Langen

Terug naar blog